A muffinok és cupcake-ek a gyorsan és egyszerűen elkészíthető sütemények közé tartoznak. De mivel nagyon sokféleképpen /sósan, édesen, krémmel a közepén, gyümölcsdarabokkal/ elkészíthető, így gyakorlatilag megunhatatlan desszert.
Hozzávalók
12 db-hoz
280 g liszt
1 ek sütőpor
115 g kristálycukor
2 tojás
65g vaj
3 ek olaj
3 szelet ananász
3 ek lé a konzervből
200 ml tejföl
1 ek vanília aroma
A tojásokat felveretem a cukorral, majd hozzáadtam a felolvasztott
vajat, az ananász konzerv levéből három kanálnyit, a vanília aromát, az
olajat, és a tejfölt. Mindig a folyékony hozzávalókat szoktam először
összekeverni, mert így praktikusabb.
A lisztet és a sütőport is jól összekeverem, majd apránként a tejfölös
masszához adom. Ez a fajta tészta kicsit sűrűbb lesz, mint egy átlagos
muffin, ezért lehet egy kicsit még lazítani rajta az ananászkonzerv
levével, ha nehéz lenne keverni.
Legutolsó lépésként apró kis kockákra felszeletelem az ananászt, és
beleforgatom a tésztába. Egy fagylaltos kanállal belemérem a tésztát a
muffin papírba. 3/4-ig érdemes tölteni, mert sülés közben fel fog jönni.
Légkeveréses sütőben 190 fokon 15-20 percig sütöm.

Mikor kihűlt a muffin megdíszítem. Vajkrémet készítek 140g vajból és 280 g porcukorból, amihez olyan 2 ek tejet teszek, valamint egy kicsi ételszínezéket.
A vaj legyen puha, de ne olvasszátok fel! Pár perc alatt ki lehet
keverni a porcukorral, majd habzsákba töltve már díszíthettek is vele.
Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése