Megint volt egy pillanat, amikor hirtelen nagyon megkívántam valamilyen sütit. Sajnos ez elég gyakran előfordul velem. :) Nem szerettem volna sokat bajlódni, így ezt a könnyű erdei gyümölcsös csodát készítettem el, ami biztosan nagyon fog ízleni az egész családnak!
Hozzávalók
15 dkg margarin
25-25 dkg cukor /Ez lehet akár kevesebb is, igazából attól függ a
cukor mennyisége, hogy mennyire sok ribizlit használunk a sütemény
elkészítésénél. Minél több a savanykás gyümölcsünk, annál több cukor
kell a tésztához/
35-40 dkg liszt /Ez a tepsiméretétől függ, az enyém viszonylag nagy volt/
4-5 db tojás
1 cs sütőpor
1 citrom
40-50 dkg vegyes gyümölcs
búzadara
mandulaszirom
Elkészítés
A vajat és a cukrot habosra kerevetem. Majd hozzáadtam a tojásokat, és
egészen addig kevertem a robotgéppel, amíg világos, könnyű, krémes
állagú nem lett az egész, ez maximum 10 percig tart. A lisztet és a
sütőport összekevertem, belereszeltem a citrom héját, majd ennek a
keveréknek a felét hozzáadtam a tojásos masszához, és egyenletesen
elkevertem.
Ezután a liszt másik felét is hozzáadagoltam a tésztához, és belefacsartam a fél citrom levét.
A gyümölcsöket megszórtam búzadarával, hogy ne süllyedjen majd le a
tészta aljára sütés közben, és ne is eresszen olyan sok levet.
A tésztát beleegyengettem egy kivajazott, kilisztezett tepsibe,
rászórtam a gyümölcsöket, és a mandulaszirmot is. Én le szoktam takarni
az ilyen folyós tésztás süteményeket fóliával. A sütési idő letelte
előtt 10 perccel szoktam csak levenni róla a fóliát. Így biztosan szépen
megsül mindenhol, nem lesz szenes a teteje vagy az alja, illetve nyers a
közepe.
Ha nem takarjátok le a sütit, akkor alacsonyabb fokozaton süssétek,
vagy csak a már majdnem kész süteményre szórjátok a mandulaszirmot, mert
könnyen megég.
200 fokon 40-50 percig sütöttem, és íme a végeredmény!
Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése