Boldog Valentin napot

(kép forrása google)


Valentin nap. Egy kis történelmi hatter: Valentin nap (Bálint nap, igen ezen a napon ünneplik a Bálintok a névnapjukat, ne felejtsük el, ha van ilyen nevű ismerősünk) a 20. Század végétől vált igazán népszerűvé, mint a szerelmesek napja.
Szent Bálint  a szerelmesek, lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje. A szentről elterjedt egyik történet szerint, mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték volna, Bálint a hite erejével visszaadta a börtönőre vak leányának a látását. Mielőtt – a hagymány szerint – február 14.-én kivégezték, búcsuüzenetet küldött a lánynak amelyet így írt alá: „ A Te Bálintod”. Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének egyik leggyakoribb magyarázata. A legenda szerint a püspök a szerelmeseket keresztény szokások szzerint megeskette egymással, köztük katonákat is, akiknek az akkori császári parancsok értelmében nem lett volna szabad házasságra lépni. A friss házaspárokat megajándékozta kertje virágaival. A hagyomány úgy tartja, hogy ezek a házasságok jó csillag alatt születtek.


(forrás: google, wikipédia)






Néhány személyes gondola a Valentin napról.


Ez az a nap, amikor a szeretetet, szerelmet ünnepeljük, általában ajándékokat vásárolunk egymásnak, romantikus vacsorára megyünk a párunkkal, vagy otthon maradunk, házi koszttal lepjük meg szerelmünket, esetleg együtt készítjük el az ételt. Moziba megyünk, vagy a kanapén összebújva nézünk meg egy filmet, bort kortyolgatunk gyertyafényben stb...

Tény, hogy az év minden napján szeretjük egymást nem csak ezen az egy napon. Egyetértek.
De ez akkor is az a nap, amikor ünneplünk. Példának okáért anyák napja is csak egyszer van egy évben, de jó esetben anyukádat mindig szereted nem csak 1 napig.

A lányok/nők nagy feneket tudnak keríteni a Valnentin napnak. Nem hibáztatok senkit, néha én is úgy érzem, hogy ennek a napnak nagyobb jelentősséggel kéne bírnia, mint mondjuk egy atöbbi átlagos hétköznapnak.
Miért???? Megmondom, miért. Mert jóval a Valentin napja előtt már elmegyek egy csomó boltba, hogy megtaláljam azt az aranyos ajándékot, amivel majd kifejezhetem az érzéseimet a szerelmem iránt. Emelett, mindenféle online boltok kíválatát is böngésztem (bevallom, jelenleg aliexpress függő vagyok), hogy találjak valami vicces, aranyos, hasznos és személyes ajándékot neki. És bízz bennem kedves olvasó annyira, sok más nő ugyanazt csinálja a párjáért.



URAIM!

Nyilvánvalóan nem vagyunk egyformák. Valószínűleg nem ugyanazok az ízlésetek, és én elhiszem, hogy egy férfinak lehetséges, hogy nehezebb egy jópofa ajándékot találnia.
De a párotoknak (mindegy, hogy  hölgyről vagy  úrról beszélünk ez esetben. Két ember szerelme az SZERELEM és kész!) valószínűleg lesznek bizonyos elvárásáai, tehát lesz rajtatok egy kis nyomás.

 A tanácsom: Vásárolj egy képeslaqpot! Írj bele egy átgondolt üzenetet. Nem olyan, hogy Boldog Valentin napot xy-nak. Ezen a napon elmondhatod a párodnak (aki, még egyszer mondom lehet azonos nemű) feleségednek, a barátnődnek, a menyasszonynak, a gyereked anyjának, hogy mennyit jelent neked. Ha nem találod a megfelelő szavakat, mert nem vagy egy nagy költő, rendben van. Használd  kib@szott google-t! Tele van hasznos tippekkel, képekkel és üzenetekkel minden alkalomra.

Nem tudod, mit vegyél a Valentin-napi kártya mellé?
(itt megjegyzem, hogy amúgy egy kártya is szép ajándék, nem kötelező venni mellé valamit, de azért jobban jössz ki a dolgoból, ha még van nálad más is)

NE VEGYÉL RUHÁT VAGY „SZEXI FEHÉRNEMŰT” (hacsak nem vagy biztos benne, hogy ismered a párod ízlését, és méreteit)

Nem könnyű ruhaneműt vásárolni a párodnak, és valjuk be a legtöbb férfinak nincs fogalma a melltartó méretünkről. Tehát, hogy elkerüld a kínos pillanatot, amikor a drága kis szerelmed kibontja az ajándékát, és egy kényszeredett mosollyal - amiről mindketten tudjátok, hogy hamis -, közli, hogy ez gyönyörű, inkább válaszd az egyszerűbb megoldásokat.




(kép forrása: google)

Plüss állat

 Talán már 200 darab  van neki otthon, de a legújabbat akkor is ugyanúgy fogja szeretni. Le merem fogadni, hogy így lesz.

(kép forrása: google)

Édesség


A csokoládé mindig bejön. A nők 99% -a nem mond nemet az édességre.



(kép forrása: google)

Virág

He nem veszel, egy óriási csokrot (megértem, hogy gondolni kell itt a költségvetésre is) 1 szál vörös rózsa mindenkit levesz a lábáról.



(kép forrása: google)


Képkeret

Nyomtasson ki egy fotót a kettőtökről, és tedd egy keretbe. Nagyon fog neki tetszeni.
Ezen kívül a nők szeretik az apróbb lakberendezési tárgyakat. Pl: gyertyák, illatosítók, apróbb képek.


(kép forrása: google)


Parfüm

Ha nem tudod,  melyik illat, márka a kedvence, csakmejn be a fürdőszobába, vagy ahol a szépítőszereit tartja, és használd a telefonod, egy kép erejéig, hogy ne felejtsd el mit kéne venni, mire elérsz a boltba. Az eladók készséggel segítenek, de csak, ha tudják miről van szó. Az nem lesz elég, ha közlöd, hogy ilyen nagy kupakja volt, meg hosszú üvege. Szóval csinálj róla képet a biztonság kedvéért.
Tipp: Valószínűleg az a kedvence aminek az üvege már majnem üres, mert azt használja a legtöbbször.  
A parfümériákban ilyentájt nagy leérazások vannak, így nem fog rámenni az összes pénzed. Egyébként, ha előrelátó vagy, akko jobb ilyenkor megvenni a szülinapi, névnapi ajándékát is, mert később már többszörös áron fogják árulni ugyanazt a parfümöt.


(kép forrása: google)
Könyv

A legtöbben szeretünk olvasni. Ha nem ismered a párod ízlését a könyvek terén, akkor ajándékkártya lesz a legcélszerűbb mondjuk az Alexandra könyvesboltba.

A kis ajándék, nem jelenti azt, hogy nem szereted őt elégg. A figyelmes ajándék igenis arról árulkodik, hogy fontos számodra a párod. 

Figyelem!!!

Néhány nő többet szeretne. Talán már együtt vagytok egy pár éve... Valószínű több célzást is elejtett neked, hogy minek örülne, Valentin napon, Szülinapon, Karácsonykor stb... De 50% vagy több az esély rá, hogy nem figyeltél... Megesik az ilyen. Akkor készülj fel, hogy nem lesz könnyű dolgod, bizony lehet hogy szorulni fogsz érte. Sok szerencsét kívánok!



HÖLGYEK

Ez a szeretet, szerelem napja napja. Ammondó vagyok legyen ez a megbocsájtás napja is. Hölgyeim, legyetek hálásak egy kicsit, ha a párotok erőfeszítéseket tesznek értetek.
Lehet, hogy a tökéletes ajándékot fogja megvásárolni, mert lássuk be erre azért van esély. De mindenkinek meg kell értenie, a férfiak és nők agya nem egyformán működik. Ami számunkra egyszerű és természetes, mint mondjuk az előre látás a gondoskodás, ajándékvásárlás, odafigyelés stb... Az valószínűleg egy férfi számára nem olyan egyszerű, és nem csak azért mert esetleg lusta lenne. Az evulóvió során kialakult rend szerint a nő az, aki az otthonról gondoskodik, tehát némely alapvető képesség nálunk jobban fejlődött ki, mint férfitársainknál. De ha próbálkozik, akkor azért igyekezzünk értékelni. Az erőfeszítés a lényeg.
Szóval kérlek, ha nem kaptad meg az az ajándékot, amit szerettél volna, ne akadj ki, ne csinálj belőle nagy ügyet, és ne vesszetek összerajta. Próbáld magadban tartani, az amúgy feltörni vágyó beszédet arról, hogy:  nem igaz, hogy már megint nem figyeltél, amikor elmondtam neked nagyjából ötvenszer, hogy ezt és azt szeretném.
21. századi nők vagyünk.Megvan a magunk ereje, pénze, függetlensége, akarata. Tehát, ha nem voltál maradéktalanul elégedett, menj és vedd meg magadnak azt, ami a szíved vágya volt. Ne felejtsd el, csak azért, mert te gondoskodóbb vagy és szerinted tök jó ajándékot vásároltál a párodnak, nem biztos, hogy te sem nyúltál mellé. Mert ez is előfordulhat.


Miután igazságosan szóltam pár szót a női olvasókhoz is, azért azt ell kell mondanom neked kedves URAM, hogy még nem vagy biztonságban. Mert, mi mindig és mindenkor emlékezni fogunk rá, ha lusta disznó leszel, és elfelejted, hogy HOLNAP VAN VALENTIN NAP











Kategória: 0 megjegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése