Lassan itt lesz a szilveszter, és a babona szerint
a lencse szerencsét hoz nekünk. Ezért is ajánlom most nektek ezt a gyorsan
elkészíthető „salátát”, ha esetleg már unjátok a hagyományos lencse ételeket.
Tényleg pillanatok (30 perc) alatt készen volt, és gyakorlatilag alig kellett
hozzá valami. :) Remélem, kipróbáljátok.
Hozzávalók
500g sertéskaraj
300g száraz lencse /lehet zöld vagy barna is, ez
nem számít/
3-4 db érett paradicsom nagyságtól függően
1 fej lila hagyma
snidling
snidling
pirospaprika
fokhagyma
babérlevél
só, bors
olíva olaj
A kezdésnél mindjárt érdemes volt elgondolkoznom rajta, hogy áztassak vagy ne... Nem áztattam, mert azt szerettem volna, ha a lencse salátában rágni kell majd a lencsét, és nem mállik szét a számban, mint, amikor főzeléknek főzzük meg.
Szóval a 300g lencsémet egy fej
fél fokhagymával és jó pár babérlevéllel feltettem főni és 20 percre magára
hagytam. Annál tovább nem kell főzni.
Közben összevágtam a
paradicsomot, és lila hagymát, valamint felkockáztam a sertéskarajt.
A husit egy kis olajon jó
alaposan lepirítottam (nagyjából 20-25 perc), sóztam borsoztam, és még egy kis pirospaprikát is
megengedtem magamnak.
A lencsét leszűrtem, és hagytam,
hogy egy kicsit kihűljön. Fontos megjegyeznem, hogy ezt a salátát hidegen és
melegen fogyasztva is ajánlom.
A paradicsomos hagymás keveréket
összedolgoztam a lencsével, és az egészet meglocsoltam egy kis olíva olajjal,
amibe előzőleg egy jó adag zúzott foghagymát kevertem. A tetejét megszórtam egy
kis snidlinggel, és voilà! Ennyi lenne a történet, a végeredmény pedig nagyon,
de nagyon finom volt.
Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése