Könyvajánló, Titkok Örvénye






A Titkok Örvénye egy olyan könyv, ami a női barátságról szól. Emelet betekintést nyerhetünk az anyaság nehéz világába is.
A regényben minden egyes fejezetben egy másik szereplő szemszögéből látjuk a dolgokat, és mindenkinek bepillantást nyerhetünk a múltjába és a jelenébe. A főszereplő Noelle, Tara és Emerson.

 

A könyvet Diane Chamberlain  amerikai író jegyzi.  Diane munkáival  felkerült az Usa Today és a Sunday Times best seller listájára. Több mint 24 regényt írt, amit eddig legalább húsz különböző nyelvre fordítottak le. A regényei az emberi kapcsolatokat boncolgatják barátnők vagy éppen szülő és gyermeke között. A könyvei rendszerint a szeretet, megbocsájtás és az együttérzés témája körül forognak, amit mindig körülleng valamilyen rejtés, és drámaiság. Magyar nyelven fellelhető könyvei: Titkok Örvénye, Kegyes Hazugságok. A Titkok Örvényét Frei-Kovács Judit fordította magyarra.


Az ismertető cselekményleírást tartalmaz

Noelle bábaként dolgozott hosszú éveken keresztül. Az anyja is bába volt, bár akkoriban ez még nem volt széles körben elfogadott hivatás. Kettőjük kapcsolata nem volt felhőtlen.
Noelle az egyetemen találkozott Tara-val és Emerson-nal, és barátnők lettek. Ám az sem sejtették, hogy a két lány közül az egyiket több fűzi össze Noelle-el mint pusztán baráti szál, ugyanis ezt a titkot a harmadik lány mélyen a szívében őrizte.

Amikor Tara és Emerson értesülnek a barátnőjük öngyilkosságáról, hirtelen felborul a világuk. Nem éretik az egészet, hiszen olyan hirtelen történt. Noelle semmi mást nem hagyott hátra, mint egy megkezdett levelet Anna-nak címezve.
„Kedves Anna! Nehéz papírra vetni mindazt, amit el kell mondanom, de tisztában vagyok vele, hogy végigolvasni sokkal nehezebb, és nagyon sajnálom…”
A két nő nyomozni kezd, mert nem hagyja őket nyugodni a dolog, és idő közben rá kell jönniük, hogy a nyomasztó jelek mindvégig az orruk előtt voltak, csak nem vették észre őket.
Noelle sorsa több mint szomorú volt, és mikor a barátnői kiderítik az igazságot a múltjáról, akkor döbbennek rá igazán, hogy valójában nem is ismerték őt olyan jól.

A könyv során fény derül megcsalásra, csalódásokra, és súlyos titkokra.
Kiderül miért adta vissza a szülésznői engedélyét Noelle, aki élt-halt a hivatásáért és a titkai bizony joggal sodorták őt az öngyilkosság felé. Fény derül arra az éjszakára, hogy mi is történt pontosan, amikor segített világra hozni Tara kisbabáját Grace-t, és hogy milyen tragédia árnyékolta be a kis jövevény első pillanatait az életben.

Az út amin Tara és Emerson elindulnak nagy kitartást igényel, mert minél közelebb kerülnek az igazsághoz, annál nehezebb lesz elfogadni azt.

Nekem először nem annyira tetszett a könyv, egy kicsit unalmas találtam, ezért aztán belelapoztam a közepébe, olvastam pár oldalt, aztán a végéről is, és az így nyert információk alapján azonnal megváltozott a véleményem, és már nagyon is végig szerettem volna olvasni a regényt, hogy megtudjam, hogy jutunk el egyes végkifejletekig.
Be kell vallanom, hogy annak ellenére, hogy végül tetszett a könyv, Noelle karakterét egy kissé idegesítőnek találtam, azzal a mélységes világfájdalommal, és melankóliával, ami állandóan körülvett őt. Ő tipikusan az a fajta ember, akinek semmi sem sikerül jól, és az életfolyamatosan elbánik vele. Ezért ezt a karaktert túlzottan depresszívnek tartottam. Ettől függetlenül meleg szívvel ajánlom a könyvet mindenkinek.




Kategória: 0 megjegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése