Juhar szirupos, szilvás amerikai palacsinta




* A receptet megtalálod a hivatalos főzős oldalamon is, sok más finomsággal együtt. Remélem benézel: KITCHEN-CHICKS *
Vasárnap reggel, még álmosan is gyorsan el lehet készíteni ezt a palacsintát, mert szuper gyorsan készen van. Bár nem árt a szilva szirupot előző este elkészíteni hozzá. A tészta juharsziruppal és íróval készül, de ha valaki mézet használ /a juharszirup egy vagyonba kerül/ és tejet, akkor is nagyon finom lesz.




Hozzávalók
/10 db palacsintához/
150g liszt
1/2 tasak sütőpor
310 ml író vagy tej
1 tojás
2 ek juhar szirup vagy méz
20 g olvasztott vaj / a sütéshez/
A vaj kivételével minden összevalót összekeverek, majd felolvasztok egy kis vajat a serpenyőben. Merőkanállal adagolom a tésztát, a serpenyő közepére. Az amerikai palacsintánál nem kell szétteríteni a tésztát. Mikor elkezd felpúposodni a tészta, megfordítom a palacsintát. Nagyjából másfél két perc alatt megsül az egyik oldal, és ugyanennyi idő alatt a másik is.
A tésztából olyan 10 darab palacsinta jön ki.
A juharszirupos (mézes) banános palacsintához, nagyjából4-5 palacsintát használok. Felkarikázok egy nagy érett bannt, és a palacsinták közé rakom, majd az egészet leöntöm a sziruppal, és már készen is van.
Szilva szirup
100 ml vízhez hozzáadok 150g kristálycukrot, és nagyjából 100g fahéjat. szórok bele néhány szegfőszeget is, és legalább hat-nyolc érett szilvát egy jó fél óra alatt megfőzök ebben a főszeres lében.










Legalább öt palacsintát rétegezek a sziruppal, és a végén friss szilvával díszítem. Nem éppen kalóriaszegény reggeli, de maradéktalanul jól lehet vele lakni.




Jó étvágyat hozzá!
Kategória: 0 megjegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése