Tejfölös- Ananászos muffin



* A receptet megtalálod a hivatalos főzős oldalamon is, sok más finomsággal együtt. Remélem benézel: KITCHEN-CHICKS *
A muffinok és cupcake-ek a gyorsan és egyszerűen elkészíthető sütemények közé tartoznak. De mivel nagyon sokféleképpen /sósan, édesen, krémmel a közepén, gyümölcsdarabokkal/ elkészíthető, így gyakorlatilag megunhatatlan desszert.





Hozzávalók
12 db-hoz
280 g liszt
1 ek sütőpor
115 g kristálycukor
2 tojás
65g vaj
3 ek olaj
3 szelet ananász
3 ek lé a konzervből
 200 ml tejföl
1 ek vanília aroma
A tojásokat felveretem a cukorral, majd hozzáadtam a felolvasztott vajat, az ananász konzerv levéből három kanálnyit, a vanília aromát, az olajat, és a tejfölt. Mindig a folyékony hozzávalókat szoktam először összekeverni, mert így praktikusabb.
A lisztet és a sütőport is jól összekeverem, majd apránként a tejfölös masszához adom. Ez a fajta tészta kicsit sűrűbb lesz, mint egy átlagos muffin, ezért lehet egy kicsit még lazítani rajta az ananászkonzerv levével, ha nehéz lenne keverni.
Legutolsó lépésként apró kis kockákra felszeletelem az ananászt, és beleforgatom a tésztába. Egy fagylaltos kanállal belemérem a tésztát a muffin papírba. 3/4-ig érdemes tölteni, mert sülés közben fel fog jönni.
Légkeveréses sütőben 190 fokon 15-20 percig sütöm.











Mikor kihűlt a muffin megdíszítem. Vajkrémet készítek 140g vajból és 280 g porcukorból, amihez olyan 2 ek tejet teszek, valamint egy kicsi ételszínezéket.
A vaj legyen puha, de ne olvasszátok fel! Pár perc alatt ki lehet keverni a porcukorral, majd habzsákba töltve már díszíthettek is vele.

Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése