Mandulás - Mézes piskótatallér



* A receptet megtalálod a hivatalos főzős oldalamon is, sok más finomsággal együtt. Remélem benézel: KITCHEN-CHICKS *
Ez a finomság olyan 15 perc alatt kivitelezhető. Szóval erre is nyugodt szívvel mondhatom, hogy jó gyors. Egy bögre teával ideális vasárnap délutáni csemege.





Hozzávalók 
12 darabhoz


2 db tojásfehérje
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
20g olvasztott vaj
mandula pehely
méz
Verd fel a tojásfehérjét, de csak félig, aztán kanalanként add hozzá a cukrot, és verd tovább. Nem kemény lesz a hab, hanem krémes. Aztán add hozzá a lisztet, és az olvasztott vajat, és keverd össze.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal adagold ki a tésztát. Nem kell csak egy-egy evőkanál egy tallérhoz. Ne tedd túl közel egymáshoz, mert a tészta meg fog dagadni egy kicsit.
A tetejére csurgasd rá a mézet, és szórd meg a mandulával. 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára sül.

Tipp
*A tésztához keverhetsz, fahéjat, vagy kakaópórt, esetleg kókuszt. A tetejére szintén szórhatsz fahéjas cukrot, vagy akár diót, aszalt gyümölcsöt. A keverék egy alap tészta, bármi lehet belőle, csak használd a fantáziádat!*




Remélem kipróbáljátok :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése