A
facebook közösségi oldalon nagyjából 5 percenként jött velem szemben az Alma-rózsa
elkészítési videója. Mivel kísérletezős kedvemben voltam, gondoltam üsse kő, egy próbát megér. Nem tűnik túlzottan bonyolultnak a dolog a youtubon található videó alapján, szóval vélhetően senki képességeit nem fogja meghaladni. : )
Úgy gondolom, hogy bármilyen eseményt fel tud dobni, mert
rettentően szép, és finom. A párom először szkeptikusan állt hozzá a dologhoz, amikor
megmutattam neki a videót. Még az is elhangzott a szájából, hogy: "Lehet, hogy
nem lesz finom, nem ízlik majd neki". Kérem szépen, egy férfinak soha ne higgyünk, amikor azt mondja egy desszertről, hogy nem hiszi, hogy ízleni fog neki... Én egy tucat Alma-rózsát készítettem, és
annyira „nem” ízlett neki, hogy 7db szinte pillanatok alatt eltűnt a tányérról.
: )
Hozzávalók
12 darabhoz
4db
alma (én pink lady nevűt
választottam, mert ezt szeretem)
2db rétestészta lap
2-3ek
baracklekvár
Fahéj
Citrom
Végig
követtem a Alma - Rózsa videó instrukcióit, és amikor elérkeztem a végeredményhez, nagyon
profinak éreztem magam, pedig a dolog nagyon egyszerű.
Első
lépésben az almákat kell kimagozni, félbevágni, majd vékony szeletekre vágni.
Tényleg igyekezzen mindenki vékonyan szeletelni, mert ha túl vastag marad az
alma, nehéz lesz feltekerni a tésztát.
Az
almaszeleteket egy lábosba tettem, amibe egy egész citrom levét belefacsartam. Így
nem fog megbarnulni egyik szelet sem.
Mikor
mindegyik almát felszeleteltem, akkor feltettem a lábost melegedni. Nem kell
megfőzni az almát, de gyöngyözzön a víz a lábosban, amikor leveszitek a
tűzhelyről.
Ha
valaki a gyorsabb megoldás mellett döntene, akkor a videóban is látható módon
csak rakja be a felszeletelt almát (amire citromlével kevert vizet tett) a
mikróba olyan 8-10 percre.
A
lényeg az, hogy az almaszeletek megpuhuljanak, és rugalmassá váljanak.
* Tipp*
Próbáljátok
ki zöld héjú almával is a rózsákat, vagy más lekvárkombinációval. A
ribizlilekvár szintén nagyon jól harmonizál az almával.
A következő lépés a
leveles tészta felszeletelése. Egy tésztacsíkból 6db rózsát tudtam készíteni,
szóval hat egyenlő részre osztottam fel.
Megkentem
baracklekvárral.
Itt érdemes
megjegyeznem, hogy csakúgy, mint a videóban szereplő hölgy esetében én sem
rendelkeztem finom folyós házi lekvárral, így meleg vízzel hígítottam egy
kicsit azon, amit a boltban kaptam.
Az almaszeleteket
legyezőszerűen elkezdtem rátenni a tésztára. Nem kell nagyon lelógnia a tészta
széléről. A tészta alját ráhajtottam az almaszeletekre, és ezután feltekertem.
Szerintem mindegy melyik irányból tekeritek.
A muffin-sütőformámat
megkentem olvasztott vajjal, és lisztet is szórtam mindegyik mélyedésbe. Ezután
belehelyeztem az almarózsákat, és a tetejét megszórtam fahéjjal.
200 Co-on
20 percig sütöttem, majd hűlés után vaníliapudinggal tálaltam.
A siker garantált,
egyszerűen nem lehet elrontani. Az alma-rózsa annyira szép, hogy nekem először
nem is volt szívem megenni, de végül is, csak rászántam magam. : )
Jó étvágyat!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése