Könyvajánló, A barackfa titka






A Barackfa titka
*A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz*


Ezt a könyvet Magyarországi hazalátogatásom alkalmával zsákmányoltam, több másik nagyon ígéretesnek tűnő (még nem értem mindennek a végére) olvasmánnyal együtt.
Néhol kicsit unalmas volt a könyv, de végeredményben nem volt rossz. Ajánlom mindazoknak, akik könnyű olvasmányra vágynak, amiben van romantika, humor és krimi elem is. A történetben az tetszett a legjobban, hogy bár a holtestet, már viszonylag az elején felfedezik, a vége mégis érdekes tudott maradni. Nem olyan hátborzongató krimi, mit vártam a leírás alapján, sokkal inkább az emberi kapcsolatokról szól, a család szeretetéről. Külön érdekesség volt az egyik mellékszereplő sorsa (az illetőről sokáig nem lehet eldönteni, hogy homoszexuális beállítottságú vagy sem), aki nagyon közel került Paxtonhoz az egyik fő karakterhez.




 A könyvet Sarah Addison Allen az 1971-ben született Észak-Karolinában született szerzőnő írta. A kötet nyelvezete ennél fogva modern, és könnyedén olvasható.
Az írónő eddig magyarul megjelent könyvei: A csodálatos Waverley-kert, Sugar Queen –Édes élet







A történet szerint Willa Jackson annak ellenére a szülővárosában (Észak- Karolina) marad, hogy a múltja nem éppen makulátlannak. Nekem tetszett a karaktere, vagány, szókimondó fiatal nő volt, aki a saját erejéből építette ki a vállalkozását. Hű volt a családi értékekhez, imádott nagymamáját szinte minden nap meglátogatta a közeli idősek otthonában.
A másik központi figura Paxton Osgood, aki nagyjából szöges ellentéte mindennek, amit Willa képvisel, kivéve a családot. A család számára is nagyon fontos. Különösnek találtam, hogy Paxton, bár egyáltalán nem vágyik az anyja gondoskodására, nem költözött messzebb a birtokon lévő vendégháztól. Egy kicsit idegesítőnek találtam a jó kislány image-et, amíg az olvasás előrehaladásával, mélyebbre nem áshattam a karakterben. 

A Blue Ridge Madam valaha Willa családjáé volt, az ükapja építette még az 1800-as években, de mikor a család csődbe ment, meg kellett válniuk a hatalmas épülettől.
Paxton, eltökéli, hogy felújítatja a Blue Ridge Madam-ot, és estélyt ad majd a helyi nőegylet alapító tagjainak. A szervezet elnökeként, Willa nagymamáját (Georgie Jackson) is felkeresi, aki egykor oszlopos tagja volt az egyletnek.
De az eseményre sem ő, sem pedig Paxton nagymamája (Agatha) nem akar elmenni, mégpedig azért, mert ők tudják, hogy azon a helyen sötét titok lapul a földben.
Az a bizonyos holtest is jelentőséggel bír, hiszen a két főszereplő nő sorsát örökre megváltoztatja az, amire rájönnek…

Kategória: 0 megjegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése