Filmcsemegék: Egyetlenem





*A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz*
 
Ez a 2009-ben készült amerikai vígjáték George Hammilton (eredeti neve Devereaux) fiatalkorát dolgozza fel. Nos, tudom, hogy most sokaknak beugrik az agyon szoláriumozott, ezüstös hajú úr, de higgyétek el a film jó, azzal meg nem kel törődni kiről szól, mert véleményem szerint a nagy része csak kitaláció.
De ha mégiscsak hihetünk George-nak, akkor az egész film megtörtént eseményeket dolgoz fel, amit ő kedvesen el is mesélt Robert Kosberg és Merv Griffin producereknek. Kosberg pedig annyira jónak találta a sztorit, hogy megbeszélte Charlie Peters írjon belőle forgatókönyvet, és ő még 2007-ben bekövetkezett halála előtt szerencsésen elkészült vele.
A fiatal George szerepére Logan Lermant választották, az anyát pedig Renée Zellweger játszotta. Nekem nagyon tetszett a film, főleg, a talpraesett női karakter miatt.


1953-at írunk Anne Devereaux (Renée Zellweger) a tervezettnél egy kicsivel korábban érkezik meg New York beli lakásába, és rajtakapja a férjét Dannyt (Kevin Bacon), ahogy valaki mással hetyeg az ágyban.
A férj sajnos javíthatatlan nőcsábász, és még ha olyan imádnivaló képes is van, hogy az ember nem tud rá sokáig haragudni, ezúttal a sármja hatástalan marad feleségére. Anne nem csinál jelenetet, sőt meglehetősen higgadt, mikor közli a férjével, hogy most szépen elhagyja őt, és viszi a fiaikat is.
Bepakolja a bőröndjét a Cadillac-be, összeszedi a srácait, és nekivág a híres 66-os útnak, hogy valahol jobb életet találjon maguknak.
Robbie (Mark Rendall) és George (Logan Lerman) nem repesnek túlzottan az ötlettől, hogy keresztül-kasul járják az államokat, míg nem találnak egy tehetős férjet az anyjuknak, de jelenleg nincs sok választásuk.
Első megállójuk Boston, Pittsburgh, de úgy látszik nem ez a legszerencsésebb város, mert Anne kitartó próbálkozása ellenére csak balfácánokba botlik. Az egyik randevú-partnere szó nélkül meglovasítja a tárcáját, kellemetlen helyzetben hagyva a nőt az étteremben.
Szerencséjére a segítségére siet, egy volt katonatiszt Harlan Williams (Chris North), akivel Anne már találkozott korábban egy partin.
A nő hamar elcsavarja Harlan fejét, aki feleségül akarja venni, de egy idő után Anne és a fia George rájönnek, hogy a katonai múlttal rendelkező férfi, igencsak erőszakos természetű, így faképnél hagyják.

Anne nem keseredik el akkor sem, amikor egy álcázott rendőr prostitúcióval vádolja meg egy bárban, és éjszakára lecsukatja, vagy, amikor végre elhelyezkedik egy boltban eladóként, és a főnökéről, aki csapni kezdi neki a szelet, kiderül, hogy nős, ráadásul nincs teljesen rendben a fejében sem valami…

George kezdi megelégelni, hogy mindig új városba költöznek, állandóságra vágyik, így felkeresi az apját, aki finom utalásokkal, megpróbálja az értésére adni, hogy az életvitele nem teszi lehetővé, hogy a nyakába vegye a fia gondjait is. A férfi híres klubokban lép fel zenekarával, és nincs gondja a pénzre. Pontosan ezért nem érti George, miért nem támogatja őket anyagilag. Kiderül, hogy a férfi többször is megpróbált pénzt küldeni Anne-nek, de a nő, nem kért a férfi jótékonykodásából.
Mire Anne, Robbie és George elérek végső céljukig Los Angeles-ig, sok minden történik még velük az úton…


Renée Zellweger tökéletes volt a talpraesett anya szerepére. Nagyon jól álltak neki ennek a korszak a ruhái, és frizurái is. Sajnálatos, hogy 2009 óta nem lehet őt semmilyen szerepben sem látni, jóllehet ennek, magánéleti problémái és túlzásba esett – és véleményem szerint elrontott – plasztikai műtétje lehet az oka. Úgyszólván felismerhetetlen lett az arca, minden bájos vonása odalett. Ettől függetlenül, én abszolút nem tartom őt rossz színésznőnek, sőt még nagyon szép hangja is van, amit a Chicago c. filmben meg is csillogtatott. Egyébként ennek a filmnek Oscarra is jelölték, de végül a Hideghegy című alkotás legjobb női mellékszereplőjeként zsebelhette be. Renée többször megcsillogtatta humoros oldalát is, gondoljunk csak a Bridget Jones naplója filmekre, ahol a tökéletes angol akcentust is hozta nekünk, ami nem kis teljesítmény, lévén, hogy a hölgy Texasból származik.
Ismertebb filmjei: Jerry Maguire – A nagy hátraarc, Fehér leander, Betty nővér, Pokolba a szerelemmel, A Remény bajnoka, Miss Potter, Miért éppen Minnesota?

Logan Lerman neve már ismerős lehet a fantasy filmrajongók előtt. A fiatalúr még csak 23 éves, de már főszerepet játszott a Percy Jackson filmekben. De már kétszer volt a partnere a bájos angol színésznőnek, Emma Watsonnak is. Egyelőre még nem tudtam eldönteni, hogy mennyire jó színész a fiú, de szerintem érdemes odafigyelni rá, mert a karrierje még csak nemrég kezdődött, de máris ígéretes filmszerepek elé néz.
Ismertebb filmjei: A hazafi, A három testőr, Egy különös srác feljegyzései, Noé, Harag




Kevin Bacon ebben a filmben most kevés szerephez jutott, de mindenképpen meg kell említenem, hogy abban a pár jelentben is csak színesítette jelenlétével a történetet. Kevin egyébként az 1984-es Gumiláb című film óta mindenkinek bevéste magát az agyába. Nem is hinnénk róla, hogy pár éven belül betölti a hatvanadik életévét. 1988 óta él együtt feleségével, Kyra Sedgwick színésznővel, és úgy tűnik, azon kevés hollywoodi pár közé tartoznak, akik komolyan veszik a házasságot. Mr. Bacon folyamatosan dolgozik, egyik legfrissebb munkája a Gyilkos hajsza c. sorozat, amiben egy sorozatgyilkost üldöző nyomozót alakít.
Ismertebb filmjei: Pokoli lecke, Vad vágyak, Hetedik érzék, Titokzatos folyó, Az igazság fogságában, X-Men elsők, R.I.P.D - Szellemzsaruk

A film angol nyelvű bemutatóját itt tekinthetitek meg: Egyetlenem 
Kategória: 0 megjegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése