Menjünk együtt moziba: Jurassic World






Jurassic World

*A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz*


A 90-es években nagyon újszerű elképzelésnek számított a Jurassic Park film, aminek három része is lett, illetve idén kijöttek a negyedikkel.
Én személy szerint nagyon imádtam az előző 3 filmet, főleg az elsőben Sam Neill karakterét, aki az őslényekkel jobban megtalálta a közös hangot, mint az emberekkel.

Az eddig filmek némi eltéréssel nagyjából ugyanarról szóltak, és, aki mást vár a 4. filmtől, az lehet, hogy ki fog ábrándulni. De nekem nem volt csalódás, mert bár, már a bemutató megnézése után tudtam, hogy a film ugyanazon az alapelven mozog, mint eddig: Ne kísérletezz olyasmivel, amit nem tudsz uralni.
Magyarán szólva ne játszunk Istent, ne klónozzuk ki a dínókat a borostyánkőbe szorult ősszúnyogból, mert biztos, hogy ebből semmi jó nem sülhet ki. Ugyan miért is gondolják azt egyesek, hogy ez jó lehet. Persze én szívesen megnézném a dinoszauruszokat – mondjuk leginkább a növényevőket, így nagyobb eséllyel maradnék életben egy találkozásnál –, azért nem hiszem, hogy ellátogatnék egy parkba, ami egy szigeten van, ahonnan nincs is normális lehetőségem elmenekülni!

A Jurassic World annyiban különbözik az előző három filmtől, hogy itt már sikerült megnyitni a parkot, és így legalább garantált lesz a káosz.
A történet szerint a park egyik vezetője Claire (Bryce Dallas Howard A segítség című filmből lehet ismerős a neve), akinek két unokaöccse látogat el a csodálatos látványosságokat ígérő helyre. A Jurassic park nagyjából egy különleges állatkerté lett átváltoztatva, és az örökös emberi mohóságnak köszönhetően jó sok pénzt hoz a tulajdonosnak, aki persze nem elégszik meg azzal, hogy van egy ilyen óriási birtoka, tele őszlényekkel, neki kell még egy extra dínó…

A parkban dolgozik Owen (Chris Pratt a Galaxis őrzői, és a Számos pasas c. Filmekből), aki amolyan Velociraptor idomár. Nagyon ért a munkájához, és ő lesz az a karakter, aki végig higgadt tud majd maradni, és őt nem a pénz hajtja, tényleg érdeklik az állatok. Nagyjából egy ugyanolyan Sam Neill szerepet írtak neki, mint amit az első filmben lehetett látni.

Természetesen hamar elszabadul a pokol a filmben, már csak azért is, mert a nagyon okos, és pénzsóvár emberek nem elégedtek meg a „hagyományos” dinoszauruszokkal, nekik muszáj volt kifejleszteniük egy olyan egyedet, ami sokkal nagyobb és intelligensebb a többinél. Természetesen olyan tulajdonságokkal is fel kellett ruházni, hogy változtatni tudja a színét, mert így legalább nehezebb megtalálni, miután kiszökik a kis magánzárkájából.

Christ  az utóbbi néhány évben kapták fel úgy igazán, és ebben valószínűleg közrejátszott az is, hogy elkezdett magával foglalkozni, mert előtte igazából csak elhanyagolt testű, tuskó modorú figurák eljátszására használta Hollywood. Abszolút bebizonyította az utóbbi időben, hogy lehet rá számítani, és becsalogatja a nézőket a moziba, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a képregény és fantasy film rajongók egyenesen odavannak érte. Ő játssza Peter Quill A Galaxis őrzői film fő karakterét, és Marvel hozni fogja majd a folytatást is.




Bryce itt sokkal szimpatikusabb szerepet kapott, mint a A segítség című filmben, ahol Hilly Holbrook az elkényeztetett, felszínes, nyíltan fajgyűlölő nőt alakította. De azért sajnos most nem volt olyan kidolgozott a figurája, noha én úgy érzem mindent megtett a siker érdekében, a forgatókönyvíró most nem rakta oda magát. Mármint, a szereplőket illetőn…





Mint, ahogy fentebb, mint írtam a film az események tekintetében nem sokat változott, de ettől függetlenül én élveztem az egészet! Aki úgy nőtt fel, hogy izgatottan nézte végig az első Jurassic Parkot, és a szerelmese lett, akárcsak én, az ott volt a moziban. Mert akármennyire ki lehetett következtetni a dolgokat, azért ez a film jó volt, és nosztalgikus érzésekkel töltötte el az embert. Ha lesz 5. rész azt is meg fogom nézni. : )
A látványtervezés csillagos ötös, a jól időzített poénok is dicséretre méltók, és még a felett is hunyjunk szemet, hogy a főszereplő nő végig magassarkúban futott a dzsungelben. Menjetek el széles vásznon megnézni a filmet, mert úgy lesz az igazi. Jó szórakozást kívánok!


Szereplők

Bryce Dallas Howard - Claire
Chris Pratt – Owen
Ty Simpkins Gary
Nick Robinson – Zach

Előzetes: Jurassic World
Kategória: 0 megjegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése