Könyvajánló: Hogyan tegyük tönkre a férjünket, Hogyan öljük meg a férjünket



 *A bejegyzés cselekményleírást tartalmaz*

A most bemutatásra kerülő két könyvet, már legalább 6 évvel ezelőtt megvettem, de annyira szeretem őket, hogy időszakosan újra és újra elolvasom. Mindkét történetben felfedezhető az a fajta humor, amit én igazán kedvelek, és az is nagyon tetszett, hogy a szereplők nem huszonéves, gondtalan fiatal lányok, hanem középkorú nők komoly problémákkal, és velük jobban tudtam azonosulni.
Habár én sem megölni, sem tönkretenni nem akartam eddig a férjemet, meg kell, hogy mondjam, az írónő fantáziadús elképzelése ezekről a tettekről, egészen lenyűgözött. : )

Kathy Lette, az Ausztrál származású Londonban élő írónő, számtalan Bestsellert adott már ki a kezei közül. Egyedi humora, igazán magával ragadó, és az olvasó gyorsan megkedveli a könyvek stílusát is. Eddig megjelent 12 regénye közül, sajnos csak kettőt lehet Magyarországon is megtalálni az Ulpius-ház Könyvkiadó jóvoltából, Nagy Mónika fordításában: Hogyan tegyük tönkre a férjünket, Hogyan öljük meg a férjünket





A jó házasság olyan, mint az orgazmus: a legtöbbet csak színlelik”. Kathy Lette
 
A történet főhősnője Lucy, – akinek az esküvője már olyan régen volt, hogy arról jobb is nem beszélni –, még mindig halálosan szerelmes a férjébe. Tényleg elhiszi, hogy létezik a holtodiglan-holtomiglan. Jasper szinte maga a tökély, és miután elvállal egy állást a messzi Ausztráliában, Lucy azonnal „összecsomagolja” londoni életüket, és már megy is a férje után. Természetesen tini lányuk Tally nem repes a boldogságtól, de az anyja naivan hisz benne, hogy a mennyországba kerültek, egészen addig, míg a rózsaszín léggömb ki nem pukkan.
Jasper nem rest 18 évnyi házasságot maga mögött hagyni, és olyan rémesen megcsalni a feleségét, ahogy azt csak egy ilyen szívtelen gazember tenné. Lucy magára marad a lányával – aki természetesen őt hibáztatja mindenért –, egy olyan országban, ahol egyáltalán nem ismeri ki magát, de nincs rá pénze, hogy visszautazzon Londonba.
Főhősünk teljesen bepánikol, hiszen addig még a levegőt is csak férje engedélyével vette, most pedig azon kapja magát, hogy még a gyertyát sem tudja kicserélni a kocsiban.
Természetesen, miután már nagyon, de nagyon sajnálta magát, rájön, hogy nem fogja harc nélkül feladni, és visszacsábítja a férjét. Nyilván számítani lehet rá, hogy ez nem sikerül, sőt csak még jobban megalázza saját magát, ahogy miniszoknyában, és szétfolyó sminkben billeg egy magassarkú cipőben.
Vajon Lucy vissza tudja nyerni az önbecsülését, vagy, ami még fontosabb a lánya tiszteletét? Hogy tudná megbosszulni Jasper szemét húzását?
Na, és mi legyen a különösen mogorva életmentővel, akivel a parton találkozik, és aki egyszerre unszimpatikus, ugyanakkor rokonszenves is számára. Annyi bizonyos, hogy a férje iránti haragja nem foszlik csak úgy semmivé… „Semmi rosszat nem kívánok neked, csak azt, hogy lássam, amint rád zuhan egy taktikai atombomba.” (Részlet a könyvből)
Egyébként egy időben a BBC csatornát is érdekelte a könyv, még egy mini sorozat ötlete is felmerült bennük, de végül nem lett belőle semmi :(

 

A házasság ugyebár csupa öröm…

Nincs olyan nő a világon, aki ne gondolná azt, hogy a barátnőjének ezerszer jobb élete van, mint neki. De amikor Jazz Jardine-t meggyanúsítják a férje meggyilkolásával, senki sem szeretne cserélni vele.
Hannah és Cassandra „Cassie” értetlenül állnak az eset felet, képtelenek elhinni, hogy a barátnőjük gyilkolt volna.
Jazz ügyvédjének tanácsára, Cassie megpróbálja leírni, pontosabban szólva kipótolni a hiányt, a között az este között, mikor még minden rendben volt, egészen addig, hogy David a férj eltűnt a dél-ausztráliai Katasztrófafoknál.

Cassienek be kell látnia, hogy nem tud mindent, sőt még kicsit nyomoznia is kell, és amikor rádöbben arra, hogy milyen titkokat is rejtegettet egymás elől a barátnőivel, azt kívánja, bárcsak valahogy visszacsinálhatná az egészet. Megvan neki a saját baja is, elhidegült férjével, és folyton ricsajt csináló, rakoncátlan gyerekeivel. Rory a férje – akinek a vasalt póló már ünnepi viseltnek számít –, hajlandó vele elmenni egy párterápiára, de arról szó sem volt, hogy majd összeszűri a levet a terapeutával, és szépen elköltözik otthonról.
Hannah, aki szintén szeretne segíteni Jazz-en, őrlődik a karrierje és egyre hangosabban ketyegő biológiai órája között. Bizonytalan lábakon álló kapcsolata pedig inkább nyűg, mint boldogság, ám ezt semmi pénzért be nem vallaná.
A történet végére szépen összeáll a kép, kiderül, hogy Jazz tényleg képes volt-e hidegvérrel megölni a férjét – aki egyébként nem egy alkalommal megcsalta őt –, vagy az egész csak valami félreértés. Vajon Cassie házassága még menthető, vagy lehúzhatja az egészet a WC-n?
Ahogy Cassandra egyre mélyebbre ás magánnyomozása során, egyszer fény derül egy rakás hazugságra, egy vagy több éjszakás kapcsolatokra, sőt az sem maradhat már sokáig titokban, hogy Hannah olyan valakit csábított el, aki abszolút tabunak számított!

„A jó barátnő leteszi az embernek az óvadékot. A kitűnő barát együtt szalad az emberrel a rendőrség elől, és azt rikoltozza, hogy "Hű, ez meleg helyzet volt.” (Részlet a könyvből)
Kategória: 0 megjegyzés

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése